Sayfalar

27 Aralık 2012 Perşembe

Tuzun İçine Bakın Neler Katıyorlarmış?

Araştırmacı Ahmet Safa Macit yaptığı açıklamada “Sofralık ve salamura tuzların üretiminde topaklanmayı önleyici katkı maddesi () olarak kullanılan, E536 numaralı emülgatör olarak bilinen Potasyum Ferrosiyanür (K4Fe[CN]6) üst düzey toksik bir maddedir. Erime noktası 70 derece santigrad olan Potasyum Ferro Siyanür, asitler ve oksitleyici maddelerle reaksiyona girip parçalanarak yine üst düzey toksik bir madde olan Hidrojen Siyanüre (HCN) dünüşür. Amerikan Gıda ve İlaç Ajansı (FDA) tarafından yasaklanmıştır. Fakat ne yazık ki ülkemizdeki tüm imalatçıları tarafından hala fütursuzca kullanılarak insanlarımız zehirlenmektedir. “ dedi.

Konuşmasına devam eden Araştırmacı Ahmet Safa Macit “Hatta bu iş öyle boyut almıştır ki bir hafta önce kendisinin 38 yıllık Kimya mühendisi olmasıyla gurur duyan bir imalatçısıyla görüşmemde, kendisine milyonda bir nisbetinde parçalanmayla anında ölüm olabileceğini söylememe rağmen, övünerek bu zehirin Avrupa Gıda kodeksine uygunluğundan bahsetmiş ve biz zaten işinden 7 kuruş para kazanıyoruz başka bir katkı kullanırsak para kazanamayız diyebilmiştir. İşte durum bu kadar vahimdir.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konuyla ilgili en kısa sürede çalışma yapacağını ve konuyla ilgili vatandaşı bilgilendireceğine inanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder